OGIBiz Website

Eshop Before Menu
2747401
Menu
15596
Horizontal Image Area
89932

Γιατί είναι ωραίο να είσαι Single ξανά 

 

Αν πρόσφατα έχεις χωρίσει και νιώθεις ότι δεν μπορείς να αντέξεις την απώλεια της προηγούμενης σχέσης σου ή την αίσθηση της μοναξιάς, χρειάζεται να εξετάσεις τα γεγονότα από μία νέα οπτική γωνία. Όταν έχεις τη δυνατότητα να είσαι single ανοίγεται μπροστά σου μία περίοδος που μπορείς να εστιάσεις στον εαυτό σου (αντί σε έναν άλλο άνθρωπο). Έτσι, μπορείς να δουλέψεις εσύ προσωπικά για την ευτυχία σου (αντί να την αναζητάς από τους άλλους) και να κατευθύνεις προς μία βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού σου. Επεξεργάσου λοιπόν τα εξής…

1ον  Μπορείς πλέον να ξοδεύεις τα χρήματα σου μόνο για σένα!
Όχι για να του/της πάρεις δώρο. Όχι για να πας ταξίδι να τον/την δεις. Όχι για να του/της κάνεις μία έκπληξη, το τραπέζι, να τον/την βοηθήσεις οικονομικά γιατί δυσκολεύεται. Ξοδεύεις τα λεφτά σου πλέον για να περιποιηθείς εσένα. Για να κάνεις δώρα σε σένα!

Horizontal Image Area
89933

2ον Ξοδεύεις το χρόνο σου όπως σου αρέσει
Πόσο χρόνο έχεις ξοδέψει με τους κολλητούς, κολλητές, συγγενείς του/της που δεν συμπαθούσες; Πόσο χρόνο γιατί ήθελε να τον/την συνοδέψεις σε μια βαρετή συγκέντρωση, δεξίωση, πάρτι, αγώνα; Πόσο χρόνο έχεις ξοδέψει για να καθαρίζεις, να συγυρίζεις για αυτόν/ην, να τον/την γιατροπορεύεις; Ή να ταξιδεύεις για να τον/την συναντήσεις; Να ξενυχτάς γιατί ροχαλίζει; Πόσο χρόνο έχεις ξοδέψει σε καυγάδες, εκνευριστική σιωπή, βαρετές συζητήσεις και διαφωνίες; Πόσο χρόνο για να ξενυχτάς, να σκέφτεσαι, να σκας και να λύνεις τα δικά του/της προβλήματα; Τώρα είσαι ελεύθερος/ελεύθερη από όλον αυτό το χρόνο για να δεις φίλους σου, συγγενείς σου, να κάνεις χόμπι, να φροντίσεις τον εαυτό σου ή ακόμη και να κοιτάς το ταβάνι σου, αν αυτό θες!

 3ον  Δεν δίνεις εξηγήσεις!
Θες να αράξεις σπίτι χωρίς να σηκώνεις τα τηλέφωνα; Οκ. Θες να βγαίνεις μέχρι το χάραμα κάθε βράδυ; Οκ. Θες να κάνεις κάθε μέρα πιτζάμα πάρτι; Οκ. Θες να αφοσιωθείς στη δουλειά σου; Οκ. Θες να κοιμάσαι με άλλους/άλλες κάθε βράδυ; Οκ. Δε χρειάζεται πλέον να εξηγήσεις: που ήσουν/γιατί δεν απάντησες/με ποιον βγήκες/γιατί σε φλέρταρε/γιατί δεν είσαι πολύ νοικοκυρά/γιατί δεν είσαι πολύ εργατικός; Γιατί έτσι! Είτε αυτό που θες δίπλα σου είναι οι φίλοι, η οικογένεια, ένας άλλος σύντροφος, η δουλειά σου ή απλώς ο ίδιος σου ο εαυτός, είναι πλήρως απενοχοποιημένο! Μπορείς να κάνεις ό,τι θες και δε χρωστάς εξηγήσεις!

4ον Γλιτώνεις ένα υπέρογκο κύμα αρνητικών συναισθημάτων
Σκέψου τα αρνητικά συναισθήματα γιατί κάποιος από το περιβάλλον του/της σε αντιπαθούσε: η πεθερά, η κουνιάδα, ο κολλητός, η κολλητή, οι πρώην που δεν ξεκολλούσαν, ο διευθυντής που τον/την κάνει κουρέλι ή όλοι αυτοί μαζί. Πρόσθεσε τώρα την αρνητικότητα που έπαιρνες από τα δικά του/της προβλήματα: με τον εαυτό του/της, τη δουλειά, τα λεφτά, την οικογένεια. Και πρόσθεσε και τα αρνητικά συναισθήματα που βγαίνουν απ’ την ίδια τη σχέση: ζήλια, γκρίνια, αμφιβολίες, σιωπές, ειρωνεία, υπερανάλυση και τέλος πρόσθεσε τον άπειρο πόνο του χωρισμού. Ουφ! Ελεύθερος/ Ελεύθερη πλέον από όλο αυτό!

5ον Κάνεις πράγματα που μες τη σχέση θεωρούνται άκαιρα
Πετάς δώρα που δε σου άρεσαν ποτέ αλλά τα κρατούσες επειδή ήταν δικά του/της. Βγαίνεις μόνος/μόνη σου. Διαμορφώνεις το χώρο σου μόνο με τα δικά σου πράγματα και το δικό σου γούστο. Διαμορφώνεις το πρόγραμμα σου όπως ταιριάζει μόνο σε σένα. Ξεκινάς χόμπι. Έρχεσαι πιο κοντά με τους φίλους σου κτλ.

6ον Ονειρεύεσαι χωρίς τύψεις ξανά
Έναν πιο ταιριαστό σύντροφο. Κάποιον/α με καλύτερο χαρακτήρα, καλύτερη εμφάνιση ή καλύτερο σεξ. Ονειρεύεσαι ξανά τον έρωτα του καλοκαιριού, τον «για λίγο», τον παθιασμένο έρωτα, το απωθημένο και δεν έχεις τύψεις. Και βλέπεις αισιόδοξα όλες τις πιθανότητες να σου ρθει το καλό!

7ον Ζεις κάπου κάπου ξανά τα «πρώτα»
Το πρώτο σκίρτημα, το πρώτο κοίταγμα, το πρώτο φιλί, το πρώτο ραντεβού με καινούργιους ανθρώπους που σε κάνουν να ενθουσιάζεσαι, να αγωνιάς, να αμφιβάλλεις αντί για τη βαρετή ρουτίνα της σχέσης.

8ον Αγαπάς… τον εαυτό σου!
Επιτέλους τον μαθαίνεις και ανακαλύπτεις νέες πτυχές του. Βρίσκεις και διορθώνεις λάθη, τολμάς φόβους, ικανοποιείσαι από τις επιτυχίες και αυτοεπαινείσαι. Προσπαθείς για σένα, ζεις για σένα. Σε γνωρίζεις, σε αγαπάς, σε φροντίζεις. Κι είναι τόσο σημαντικό επειδή η επιθυμία μας να μπούμε σε μία σχέση πολλές φορές μας στερεί το προφανές: τι έχουμε να δώσουμε σε αυτή τη σχέση; Πρέπει να ξέρεις ποιος είσαι, ώστε να ξέρεις τι ψάχνεις και τι σου ταιριάζει. Όταν μάθεις ότι δεν είσαι ένα μισό που ψάχνει το άλλο μισό αλλά ένα ολόκληρο από μόνος/η σου τότε θα νιώθεις πιο ικανοποιημένος/η. Κι έτσι η σχέση που θα ρθει θα κυλά καλύτερα γιατί ο νέος σύντροφος θα συμπορεύεται δίπλα σου αντί να τρέχει να καλύψει τα κενά σου.

Οπότε, πριν από όλα να θυμάσαι να είσαι single και να επιστρέφεις σ’ αυτό όποτε χρειαστεί. Για να κάνεις ό,τι θες με το χρόνο, το χρήμα, τα συναισθήματα, τις σκέψεις σου. Και κυρίως για να προλάβεις πριν γνωρίσεις οποιονδήποτε άλλο να γνωρίσεις πρώτα εσένα! Γι αυτό να είσαι single. Κι όχι single, γιατί δεν αποδίδει ακριβώς το συναίσθημα. Γι αυτό να είσαι ελεύθερος/ ελεύθερη!

(αισιοδοξία, φόβος και ανακούφιση στο άκουσμα της λέξης) Ελεύθερη!

Vertical Image Area
89934

 

Διαβάστε ακόμα...

Ψυχοθεραπευτικές Προσεγγίσεις

Πώς να επιλέξω έναν "καλό" Ψυχολόγο;

Γιατί φοβόμαστε τη μοναξιά;

Footer
15601

Γεια σας είμαι η Έλενα [x]

Δεν είμαι online αυτή τη στιγμή ... Αλλά μπορείτε να αφήσετε το μήνυμα σας και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν !

  • {{chat.actualmessage}}